Verouderde vloeren

Verouderde vloeren zijn op een dusdanige manier verouderd (getrommeld) dat het lijkt of deze vloer er al een eewigheid ligt.

Deze vloeren zijn in diverse uitvoeringen leverbaar, te weten: visgraat, stroken, hongaarse punt en diverse andere patronen. Ook in verschillende kleuren leverbaar.

Dit parket wordt getrommeld en / of gekastijd en daarmee bewust beschadigd. Vervolgens wordt het verder bewerkt. Ten slotte is de vloer nagenoeg niet meer te onderscheiden van parket dat honderden jaren oud is. Deze uitstraling dankt het aan de levendige structuur, nerf tekeningen en noesten die u als het ware de geschiedenis van de boom vertellen. Verouderd parket is in de vorm van tapis of bourgogne Meestentijds wordt eikenhout als basis gebruikt.

 

Oneindig veel variatie

Doordat er gebruik gemaakt kan worden van diverse traditionele parketvormen kunnen we in het verouderd parket veel variatie in patronen bedenken. Grote en kleine visgraten of blokpatronen zijn mogelijk. Maar ook Hongaarse- en Weense punten en ingewikkelde blokmotieven die bijvoorbeeld in het Parijse Louvre liggen zijn na te maken. Meestal wordt gebruik gemaakt van verouderd tapis of verouderd bourgogne. Deze vloeren worden "zichtbaar" gespijkerd en verlijmd op een spaanplaat tussenlaag.

Vloerverwarming

Verouderde traditionele vloeren kunnen probleemloos op vloerverwarming worden gelegd. Door de geringe dikte zal er weinig rendementsverlies optreden en een krimpnaadje valt in deze vloer bijna niet meer op.