Ambachtelijke vloer

De ambachtelijke vloer ofwel vaste vloer is niet door uzelf te plaatsen, minder loopgeluiden, patronen mogelijk, kan strak geplaatst worden tegen plint of kozijn, nagenoeg geen krimpnaden.

Alleen het nadeel is dat het niet verhuisbaar is.

Traditioneel parket is dus een vaste vloer, we starten hierbij met het plaatsen van een spaanplaat ondervloer waarop de delen gelijmd en vernageld worden. Hierna wordt er geschuurd en de gaatjes gevuld en afgewerkt naar keuze met lak of een olie/was combinatie.Het lijkt weinig werk maar in de regel zijn wij met een vloer toch toch wel een week bezig.

Lees hier meer over een ambachtelijke vloer.

Zwevende vloeren

Zwevende vloeren kunnen we onderverdelen in meerdere groepen

  1. Plankenvloeren
  2. Lamelvloeren
  3. Laminaatvloeren

Bij deze groep vloeren is het wel mogelijk om zelf te plaatsen. Wel iets meer loopgeluiden, minder patronen mogelijk, moet altijd met een zwelnaad geplaatst worden, meer kans op krimpnaden ivm werking v/d vloer.

Is ook niet altijd verhuisbaar ( wel of niet verlijmen speelt hierbij een rol ). Kan wel meestal in 1 of 2 dagen gelegd worden.

Belt u voor een afspraak om langs te komen we hebben div topmerken in huis en voor elk wat wils.

Verouderde vloeren

Verouderde vloeren zijn op een dusdanige manier verouderd (getrommeld) dat het lijkt of deze vloer er al een eewigheid ligt.

Deze vloeren zijn in diverse uitvoeringen leverbaar, te weten: visgraat, stroken, hongaarse punt en diverse andere patronen. Ook in verschillende kleuren leverbaar.

Lees hier meer ...

Randafwerking

Voor parketvloeren zijn een hoop houtsoorten bruikbaar. Zie website albers parket.