Lamel parket

Lamelparket is opgebouwd uit drie lagen.

Deze vloeren worden zwevend gelegd, en er is een keuze uit een lijmsysteem of een click systeem.

Lamelparket is een speciaal ontwikkelde vloer, geschikt om eventueel zelf te leggen. De vloer wordt zwevend, dat wil zeggen alleen onderling verlijmd, gelegd. De totale dikte van de vloer is meestal ongeveer 14 mm. Dit parket is reeds in de fabriek opgebouwd uit drie lagen; een toplaag van ongeveer 4 mm parket met daaronder de tweede laag die bestaat uit geselecteerd naaldhout en soms uit spaanplaat. Daaronder zit een dunne laag evenwijdig aan de toplaag. De drie lagen staan haaks op elkaar, zijn onder hoge druk verlijmd en rondom voorzien van 'messing' en 'groef'. Dankzij deze constructie werkt lamelparket beduidend minder dan bijvoorbeeld massieve vloerdelen.

Lamelparket is eenvoudig en snel te leggen op elke vlakke ondervloer. Het is al in de fabriek kant en klaar geschuurd en gelakt. Afgewerkt met olie of impregneer en was is ook mogelijk. Na het leggen is de vloer dus klaar voor gebruik. Een vochtwerende en geluiddempende onderlaag is noodzakelijk.

 

Flats, appartementen en op etage

Omdat de vloer zwevend wordt gelegd is het mogelijk deze ook in flats, appartementen en op de etage te leggen. Afhankelijk van de situatie kan gekozen worden een foam onderlaag te gebruiken of voor extra geluiddemping met isolerende platen.